Tuesday 13 May 2008

Fördel: Allt annat än Stockholm?

Jag slukar dagligen en skapligt stor mängd nyheter från alla möjliga källor; P1, DN (hela, förutom Motorbilagan, uäck!), Metro, aftonbladet.se, Solna-bladet, Råd & Rön, veckorevyn.com med mera. Det resulterar i att jag således får alla möjliga slags nyheter. Det som förvånat mig mest under de senaste veckorna är faktiskt inte utgången i Rödebyfallet, att fiskpinnar består av mer panering än kött eller att Brolle Jr och Elin Lanto dejtar. Nä, nu snackar vi dricks(?)vattnet i Stockholm.
Tester har visat att det innehåller fler gifter (och annat man inte vill ha florerande i kroppen) än dricksvattnet i till exempel New York. New York. Ni som har varit där vet att man upplever samma obehagliga känsla då man sväljer en klunk New-York-vatten som när man råkar få en kallsup (som oroväckande nog ofta är väldigt varm...) i den lokala barnbassängen. Med andra ord smakar det klor, metall och så bär man på den där oroliga känslan över vad mer som kan ha beblandat sig med vattnet.
Men, detta stinkande vatten är alltså hälsosammare än det som strilar ur vår kran här i Bergshamra. Det senare är dock väl maskerat, precis som man kallar bilar för "gröna" eller moderaterna för "arbetareparti". Visst smakar det inte som vattnet i varken Norr- eller Västerbotten, men skillnaden i smak är summa kardemumma rätt marginell. (Har för övrigt dessutom läst att de flesta som tar vatten från egen brunn klunkar i sig ännu mer gifter än andra. Gulp!)
Då kunde man ju, tills för ungefär en vecka sedan, lugna sig med att man kan dricka KRAV-märkt mjölk istället. Ja, visst kan man det - men Livsmedelsverket (eller-vem-det-nu-är-som-administrerar-detta) slänger ju ut dispenser hit och dit som tillåter undantag i KRAV-reglerna. Man har dessutom inga planer på att upplysa kunderna, som betalar extra för att vara säkra på att varorna man köper är ekologiska från grunden, att man har tummat på reglerna för till exempel potatis och mjölk. Nä, nu får det vara nog!
Antingen är det KRAV-märkt, eller så är det inte det och då ska det framkomma. Basta.

No comments: