Monday 23 March 2009

Kommentar: Earth Hour

Arla försöker samla på sig billig good-will och hakar på Earth Hour-kampanjen.
Vad jag tror kampanjen ger?

I bästa fall: Kampanjen väcker tankar som genererar i att människor omvärderar sin livsstil. Att släcka lampor väcker engagemang?

I värsta fall: Människor släcker lite lampor och så i en timme (men absolut inte tvn, det är ju landskamp/min favoritserie/vädret/valfritt skräpprogram jag inte kan missa just då!) och sen känner de sig nöjda med att ha gjort en insats för den globala miljön och återgår i gamla hjulspår. Att släcka ner i en timme lurar människor att det räcker med så fjuttiga insatser?

Jag försöker att inte vara allt för cynisk, men det senare alternativet är väl det mest troliga. Alla bidrag är väl nåt bidrag, men innan vi har nått ett hållbart sätt att leva med någorlunda jämna spelregler har vi inte gjort annat än att ha misslyckats. I vissa fall kan man inte nöja sig med att ha försökt, eller ha gjort sitt bästa. Ibland är resultatet det som spelar roll.

2 comments:

Matilda said...

Oh Arla slar pa stort! Jag tanker i alla fall slacka lamporna har, hoppas du gor det samma! kram

-- said...

Ja, och mjölkpaketen tror jag mest de släcker ner för att spara på färgen. Nu ska jag packa! Om en timma bär det av till Piteåstad, tjohej