Tuesday 18 March 2008

Jästus Amalia!

Mmmm. Det luktar underbart mumseligott i vårt lilla krypin på Himlabacken. En vacker påskbukett från Tomas & Birgitta står på bordet (i och för sig i en stand-in, en tillbringare, men den tar ändock inte glansen från blommorna) och jag sitter och äter risgrynsgröt. Mellanvarm, faktiskt! Jag har gått in i ett nytt skede i min risgrynsgrötsätarfas, för jag ser det som en fas som så småningom kommer att gå över till något annat. Jag försökte tvinga fram ett fasbyte genom att köpa vaniljyoghurt, men se fasbyten tar sin lilla tid.
Nåja, efter detta grahamsbullsbak kan jag konstatera, efter att ha gjort ungefär fyra-fem degar, att degen blir som bäst om man använder jästen från Lidl och inte Kronjäst. Tillfällighet? Mja, jag får testa några fler gånger. Då jästen från Lidl väger 42 gram blir det dock lite svårt att dela den så att man får de 25 g som ska vara i degen (Kronjäst vinner på den punkten då deras femtiogrammare bara är att kapa av på mitten). Men se goda blir bullsen!
Idag har jag sett mig omkring runt Stockholms förorter, närmare bestämt har jag bussat runt i Haninge ett jäkla tag då jag skulle på anställningsavtalsskrivar-möte för demonstratörsföretaget. Fick en pling idag från casinot också, så vi får se var jag landar tillslut. Puh.
Nå, tentan är avklarad och den var precis som jag förväntade mig och ja, resultatet kommer om tre veckor och jag väntar med att sprätta champagnen till dess, om vi säger så. Imorgon är som nämnt tidigare veckans värsta dag fransklektionsmässigt, men jag hoppas att jag ska få gå från skolan med ett någorlunda lätt sinne.
Sen är det påsklov! Jippi! Mamma och Dan kommer på fredag, 06.00 står de och stampar på T-Centralen och mor antydde att jag då borde vara där och "hämta upp dem". Jag känner mig inte speciellt pigg på att skutta upp 05.00 och ge mig ut i snö- och regnslasket vid halv-sextiden för att åka till T-Centralen och berätta för dem att gå ner till tunnelbanan och ta den röda linjen mot Mörby Centrum och hoppa av vid Bergshamra. Men men, vi får se. Även frusna själar kan svettas, som jag just kom på att man kan säga.

No comments: