Saturday 29 March 2008

Jag (har ätit) lever!

Det kommer nog en längre rapport om vår påskresa till Prag, men för nu så får det räcka med att vi överlevde, kanske blev några hundra gram tyngre på grund av all god mat och dito godsaker men samtidigt eventuellt tappade dessa då vi har vandrat, knatat, spatserat och promenerat genom labyrinterna till kullerstensgator de har i den underbart vackra staden. Vilken historia! Det är vid sådana tillfällen som när man får berättat för sig allt (eller utvalda delar) som har hänt i staden under flera århundranden som man förstår hur pass kort historia t.ex. USA har (vilket de försöker gottgöra genom att spotta ut det mesta i fulkulturväg, om man nu ska kategorisera kultur så).

Nå, vi har avsmakat lite av det bästa (och sämsta?) Tjeckien har att erbjuda; allt från våfflor (äckliga), trdnliks (supergod fusion mellan kanelbulle, wienerbröd och pinnbröd), grisknä (godare än svenska grisfötter), potatis- och bröd-dumplings (inte så märkvärdiga), korv (god för att vara korv), rökt Prag-skinka (goood!), lever (gott enligt mig, särskilt med tranbär och rödvinssås) och lite smått och gott. Ett minus är att de tycks anse att inlagd vitkål är nåt som passar till allt och får gärna utgöra 2/3 av tallriken. Ett stort plus för att priserna för deras smarriga utbud av bullar och godsaker var löjligt låga.
Jag ska lägga upp (nästan) alla bilder snart men fram tills dess så får ni njuta av en före- och efterbild av min grisknä-måltid så att ni slipper gå omkring och ha matlust hela dagen.


No comments: