Friday 3 October 2008

Omdöme: Ben & Jerrys "Baked Alaska"

Det tacksamma harvandet genom Ben & Jerrys (alldeles för tunna) glassutbud går vidare! I frysen står en närapå tom bunke med "Baked Alaska". Den beskrivs, som alla andra av deras smaker, på ett sätt som får munvattnet att droppa på ett sätt man bara tror att St Bernhardshundar klarar av; "Vanilla Ice Cream with Marshmallow Swirls & White Chocolately Polar Bears". För att kompsensera det faktum att deras glassar är så ohälsosamt goda att de ger folk dåligt samvete för att de glufsar i sig dem utan hejd, satsar de som vanligt på att rättfärdiga ditt köp:

"Årets viktigaste glassexpedition går genom lager av vaniljglass, virvlar av marshmallows och isbjörnar av vit choklad. Försäljningen av Baked Alaska skapar nämligen konkreta åtgärder för att minska den globala uppvärmningen. Vi har hittills investerat ca 22 miljoner i både samarbeten och egna projekt. "
Många av deras glassar är knutna till olika projekt runtom i världen, vilket givetvis till stor del är av rent marknadsföringsmässiga skäl, men man måste gilla det. Nå, till själva glassen!

Omdöme: Innehållet är väldigt vitt - vaniljglass (med vaniljprickar), vit marshmallowkräm och vita björnar av choklad. Inte minsta lilla nöt, kolakräm, chokladsås eller chokladbit ("vit choklad" är som bekant inte riktig choklad per begreppets definition). Per automatik krossade jag ned lite överbliven kladdkaka för att piffa till den vid första avsmaket, och vid andra kompletterade jag med Daim. Den går dock helt klart att äta utan chokladinslag, men det rekommenderas starkt!

Slutsats: Grymt, grymt god vaniljglass! Då den är så pass neutral passar den utmärkt till det mesta - jordgubbar, alla slags såser, efterrättspaj och mjuka kakor. Marshmallowssmaken är dock svår att känna, däremot är björnarna i vit choklad riktigt smakrika och stora!

Tips: Istället för att köpa deras vanliga vaniljglass (som för övrigt är Fair Trade-märkt) - köp denna så får du en roligare och mer innehållsrik glass!

2 comments:

Lova said...

Buhuuu, jag tål inte äkta vanilj, jag ska stämma dom för dom där jävla vaniljprickarna...

Lova said...

En digitalvåg rekommenderas å det starkaste, det rockar.
Jag har en helt fantastisk philips som går upp till 5 kg, stängs av automatiskt om den står stilla i fem min, MEN kommer ihåg vad den stod på innan.
Köpte först en OBH Nordica upp till 3 kg som stängdes av efter 2-3 min och inte mindes ett jotta efteråt, helt värdelöst. Den hann ju hela tiden stänga av sig!
Perfekt är att ställa mjölet på vågen, nollställa och sedan väger den hur mycket man tagit bort ur påsen. 1 dl vetemjöl = 60 g. Vår Kokbok har en fin tabell över sånt.
Alternativt som jag gjorde idag, ställa skålen på vågen, nollställa, hälla i 8 g kanel, nollställa, hälla i 65 g socker osv.