Wednesday 15 October 2008

Malin mixar i köket

Det är inte lätt att vara en matkreatör var dag, men idag blev det ett riktig experiment! Och smaskarns gott blev det också (det blir det inte alltid).

Currystekt råris med sötsur kassler
2 dl (okokt) råris
1/2 stor hackad gul lök
1 hackad banan
Sötsur/thaisås
Currykrydda
200 g kassler
Någon matsked cremé fraiche

Nackdelen med att svänga ihop den här rätten är att råriset ska sjuda i 40-45 minuter, men bara man har satt igång koket så sköter det ju sig själv. Så, först kokar man riset. Sedan tar man en traktörpanna, ringlar i lite olja och fräser den hackade löken så den är lagom mjuk. Sedan vänder man ned riset, pudrar över rejält med curry och steker det en stund, vänder ned bananerna och mosar på bra med stekspaden. Sedan kluttar man ner thaisåsen, någon matsked creme fraiché och sist av allt vänder man ned kasslern (den smakar inte så gott om den blir stekt så den ska bara vändas ned i slutet så att den blir varm).

Det blev succé! Det söta i bananen och thaisåsen vägde upp den salta kasslern riktigt fint! (Anledningen till att hela anrättningen blev till är att vi har tjugotusen bananer som börjar bli leopardprickiga. Därför blev det banangröt i morse, bananmiddag idag, blir banangröt imorgon och så har jag en idé om att komponera ihop bananbollar doppade i choklad. Kanske med nötter, kanske med något annat. Vi får se.)

No comments: