Wednesday 20 January 2010

Illermänniska?

Den eviga (strids)frågan i husdjursvärlden verkar helt uteslutande fokuseras på om man ska skaffa hund eller katt, med tillhörande diskussion om sin kompabilitet med (att vara "hundmänniska" eller "kattmänniska", innebär ofta att man inte erkänner sig tillhöra båda) och följaktligen ofta preferens för, någon av djurarterna.
Idag gavs min husdjursvärld en ny dimension då jag såg en tjej vara ute och gå med två hundsvansar, som vid närmre håll visade sig vara illrar.
Då dök frågan upp - är jag kanske en illermänniska? (Vad det nu innebär att vara kombinationen djur + människa, skulle det vara positivt att till exempel vara en fästingmänniska? Är det bra att vara kompatibel och definiera sig så att man får ut något av att husera ett sådant djur?)
Framför allt började jag reflektera över hur etablerade uttrycken "hundmänniska" respektive "kattmänniska" är, men vet någon vad begreppen innebär förutom att man har en preferens för just det djuret?

Och om man inte föredrar att ha något djur alls i sitt hem, eller inte känner sig kompatibel med något, är man då en o-djursmänniska?



No comments: