Monday 5 October 2009

Specialrecept från Jana

Jag har lyckats få min vän Jana, uppvuxen i Makedonien, att plita ner sitt recept på underbara...ja, hon kallar dem "juggebiffar". De är så fantastiskt goda (som mycket annat som kommer från de regionerna, jag menar - tänk cevapcici (fri stavning) och moussaka)! Hemligheten är Vegeta-kryddan (se bild!). Kan hittas på bland annat Willys. Hittar man inget Willys eller inte vill klampa in där av andra skäl så hittar man den nog på utländska hyllan i valfri något större matbutik.

Du behöver:

Köttfärs (räcker förmodligen med en 400 g)

Gul lök

Vegeta-krydda

Svartpeppar

1 ägg

1 skiva bröd

Så här skapar du magin: Hacka löken i småbitar och blanda med färsen (rör om med händerna så att löken liksom smälter in i köttet). I med ett ägg också och därefter kryddorna , blanda allt ett tills du tycker att allt har smält in med köttet. Ta en brödskiva och doppa i varmt vatten tills den är mjuk.

Brödskivan ska blandas med köttet så att köttet blir fastare. Forma köttet till biffar och vänd biffarna i mjöl så att de inte delas när du steker dem. Stek! Servera med klyftpotatis, fetaost-sallad och en god sås!

No comments: