Jag har lyckats få min vän Jana, uppvuxen i Makedonien, att plita ner sitt recept på underbara...ja, hon kallar dem "juggebiffar". De är så fantastiskt goda (som mycket annat som kommer från de regionerna, jag menar - tänk cevapcici (fri stavning) och moussaka)! Hemligheten är Vegeta-kryddan (se bild!). Kan hittas på bland annat Willys. Hittar man inget Willys eller inte vill klampa in där av andra skäl så hittar man den nog på utländska hyllan i valfri något större matbutik.
Du behöver:
Köttfärs (räcker förmodligen med en 400 g)
Gul lök
Vegeta-krydda
Svartpeppar
1 ägg
1 skiva bröd
Brödskivan ska blandas med köttet så att köttet blir fastare. Forma köttet till biffar och vänd biffarna i mjöl så att de inte delas när du steker dem. Stek! Servera med klyftpotatis, fetaost-sallad och en god sås!
No comments:
Post a Comment