Tuesday 25 August 2009

Välkommen hem!

Det har tagit en liten stund, men nu känns det som hemma här igen. Efter storstädning i alla möjliga skåp och rensning i förrådet har vi nu koll på läget här och har en liten lista på jätteroliga saker att köpa, vad sägs om till exempel diskborste, spik, rejäla galgar och rotborste? Jippi!
När vi kom hem var vi dock inte ensamma, vi var närmare ett par hundra stycken skulle jag tro. I varje mjölpåse hade vi nämligen små gäster som hade bjudit in sig själva. Suck.
Två påsar fulla med alla mina kära mjöl, korn och grynblandningar åkte i soporna. Snyft. Allt från grahamsgryn, maizena, dinkelflingor, vetekross och rågmjöl till havre- och quinoablandning vilar nu i frid (läs: ligger i soprummet). Inte ett enda mjöl har vi hemma nu, vilket betyder såväl bakstopp som pannkaksstopp.
Dessutom står vår fina brödkorg i frysen. De må ha ett hårt skal men de har inte långkalsonger!
Jag har hittat ett perfekt mordvapen dock, en kombinerad kniv och gaffel inköpt på St. Erikshjälpen, som kan mörda en mjölbagge i alla möjliga gömställen de har. Mouhahahaa! För att vara extra tydlig mot våra husdjur har jag lämnat en del lik i skåpet så att de ska förstå att de bör pysa bums.
Brödet och müslin vi har köpt står på vårat fort (läs: köksbordet), där jag hoppas de står säkert. Vi har tyvärr varken vallgrav eller mur utan litar på att avståndet från köksskåpet ska räcka. Jonas hade dock läst att de kan flyga (vilka monster!), vilket jag hoppas är en osanning...

1 comment:

Anonymous said...

Plastpåsar ordentligt stängda (gummiband), glasburkar samt plastburkar är säkra förvaringstips, de kommer inte in och inte ut. Bekämpningsmedel skadar inte bara djuren, de skadar människor också.
Carin