Sunday 2 August 2009

Malin bakar

Då ska vi se här, efter begäran från en kalasdeltagare så knapprar jag här ner länken till två av bakverken som stod på bordet (ungefär nio).
Först till Mandeltårtan med kolakräm, ett tips är här att ta orden "riv mandelmassan grovt" på det sättet att man river det ändå rätt fint (läs: inte på grövsta sidan av rivjärnet). Och givetvis att riva lite choklad också på toppen!
Sen till Dubbeldäckarna med cappuccinokräm, som man nog måste bli eller vara medlem i Matklubben för att få kika på (men det går fort och är gratis).


Det fanns en hel del annat som jag ville baka men som det helt enkelt inte fanns tid för, som till exempel den här mandel- och aprikostårtan, denna mastiga chokladcheesecakepaj med kaksmulbotten eller de här spännande jordnöts- och ingefärskakorna (eller den här varianten ingefärskakor). Nåja, den som lever får se (och förhoppningsvis smaka)!

3 comments:

emi said...

Men ooooh så gott det var (d-d-dangerously)

Anonymous said...

Skulle behöva smakprov!!!
Carin

mariaemb. said...

Åh, så gott det där lät!

Jag är också lite smått tokig i fina burkar. Det bästa är om man kan fynda dem på loppis också, vackra gamla plåtburkar med lite patina.

När flyttar ni söder ut igen?