Thursday 20 August 2009

Hur man gör för att komma nära kungafamiljen

Här kommer en guide till hur man gör för att få spana in kungafamiljens medlemmar på nära håll:

1. Ställ dig INTE nära vresiga rojalister (läs: ofta äldre tanter), de har vassa armbågar och skulle utan ånger trampa ner dig om det så behövdes för att få en skymt av Bernadottes. Som vapen har de ofta paraplyn.
2. Håll dig dessutom borta från barnfamiljer, har de barnvagn använder de den som plog för att ta sig längst fram, har de en småtting hivar de upp dem rakt framför dig på sina axlar och skapar därmed en sköld.


3. Ställ dig däremot precis bakom lagom små snorungar, gärna söta flickor. Viktigast att spana efter: Blombuketter. Egenplockade som köpta på Buketten, drottningen missar aldrig sådana "Kodak-moments" när hon böjer sig ner lite lätt, ler så gott hon kan och som hon har tränat på i årtionden (hennes ansikte ser misstänkt...ehm, stelt ut av någon anledning jag inte tänker spekulera i) och säger "tack, tack, tack" och tar emot blommorna, och så får alla besökare bedårande fina bilder.


4. Voilà! Succé för min plan, som ni kan se på filmklippet. Man behöver bevisligen inte ha läst Svensk Damtidning för att kunna komma inpå kungafamiljen (läser man den tidningen vet man dock förmodligen en hel del, som vilket toapapper de föredrar, vad Madeleine fick i sjuårspresent av prins Bertil, vad Silvias favoritpålägg är på frukostmackan och annan viktig information).

1 comment:

Tomas said...

Haha, briljant ju! En annan metod är att ställa sig bakom 20-something-killar beväpnade med tårtor. Möjligen mindre chans att få se en skymt av kungaparet men desto mer actionfyllt när det väl händer.