Tuesday 2 June 2009

Mögel?

Det skulle ju regna idag, och därför skulle jag dra mig till bibblan för att hitta någon lämplig bok att referera till i min tenta förutom kurslitteraturen för att det ska se sådär proffsigt och genomtänkt ut. Icke, solen STRÅLADE ju när ögongardinerna hissades upp i morse! Jag satt en stund i solen, grundligt insmord i solskydd, och njöt av att djupläsa varenda artikel i DN. Sen hoppade jag på cykeln och trampade in till Specialistkliniken för att en hudläkare skulle kika på mitt ansikte för dyra pengar. Hon konstaterade att jag förmodligen har en blandning av rosacea/acne och därför fick jag recept på en gelé som verkar mot just den kombinationen. Jippi! Resultatet väntar dock på sig, minst fyra veckor. Nåja! Jag väntar med spänning. På väg hem fick jag trevligt resesällskap i form av en nyckelpiga som parkerat på cykelkorgen.
Väl hemma har jag kokat mina linsburkar, torkat ur vårt stora badrumsskåp, tvättat (bland annat duschdraperiet) och skrubbat på badrumsväggen, för att sedan inse att det förmodligen är mögel och därmed bör min hyresvärd få stå för det jobbet. En ny aktivitetspunkt imorgon är alltså att gå till Hyresbostäder och be dem göra vårt badrum till något annat än en mögelstia, nu när jag gjort det så fint i övrigt!
Imorgon vankas för övrigt en tur in till Växjö stad för att lämna tillbaka böcker från statsbiblioteket, och så en vända in till universitetsbiblioteket för att lämna tillbaka andra böcker och dessutom undra hur tusan en bok jag vill låna men redan är utlånad, inte ska vara tillbaka förrän i november?! Mysko.
Sedan ska jag börja gnugga tänka-efter-knölarna och fundera ut en lätt men ändå innehållsrik packning, vilket blir något av en utmaning. Alternativt får jag träna mina muskler i expressfart så jag orkar mer saker, vilket är en om möjligt större utmaning än det första alternativet.

No comments: