Sunday 23 November 2008

Vilken härlig dag!

I torsdags var det, som tidigare proklamerat, kalas! Inte nog med att vi åt, mumsade och sliskade i oss godsaker hela dagen - det var ovanligt, otroligt nog pangväder också! Solen sken och vi med den, med andra ord. Pannkakstårtan blev riktigt smaskig. Jonas stod för plättvändningen (han lyckades till och med nästan lika bra som Pippi med att vända plättar i luften!) och jag stod för grädd-vaniljsåsvispning, smaksättning och ihopkokning av hemmagjord lingon"sylt"! Givetvis toppade vi tårtan med tre (sprakande) ljus.

I treenighetens namn åt vi givetvis trerättersmiddag också. Förrätten bestod av bruschetta med vitlök, olivolja och tomatsalsa. Huvudrätten var baconlindad (ekologisk!) , fetaost, basilika - och vitlöksspäckad fläskfilé med mixsallad (med lingonvinägrett) och färsk tomat- och vitlökspasta med portobellosvampkräm. Till efterrätt åt vi jättesöta cheesecakes med vit choklad samt inslag av mörka vahlronachokladbitar, tillsammans med en björnbärskompott.
Emellan detta smaskade vi även i oss choklad, jordgubbar, grädde, chokladsås och godis!

Behövs kanske inte säga att någons mage var ganska upprörd över någons dåliga (men ack så goda) matintag under dagen. Den arga magen och den enkelspåriga hjärnan verkade dessutom tillhöra samma person, oturligt nog. Det vore väl trevligt om man kunde stoppa i sig så mycket gott man bara kunde i munnen, sen (och här kommer det svåra, ungefär som problemet med att teleportera människor från en plats till en annan i ett ögonblick) så hamnar det hela i någon annans buk. Därmed slipper man det där förargliga magknipet som oundvikligen uppstår efter för mycket av det (allt för) goda.


Lite fler bilder finns här!

No comments: