Jonathan (med en av två kräfthattar jag bidrog med, kräftor ser ju ändå ut som små humrar, eller hur?) och Ricky som bjussade på hummer!
Nyfiken som jag är ville jag bestämt vara med och skala monstren, så jag kan bete mig världsvant och ickeslafsigt när jag beställer in en hummertallrik nästa gång jag går (och förhoppningsvis blir bjuden) på restaurang. Hummern avnjöts alltså med (förvånansvärt goda, med tanke på det lilla hjärta som lades ned i baket) rykande färska baguetter, räksallad, isbergssallad och kanske viktigast av allt - majonnäs.
Och vad tyckte jag då? Grymt gott, givetvis. För en som gillar det mesta i fiskväg (ostron kan man inte riktigt räkna då de sväljs hela, varför hela idén med att äta, tugga och känna smaker försvinner), speciellt räkor och kräftor så kan man säga att hummern tog smaken ett steg längre, det var liksom mer smak helt enkelt.
Men. Och det finns ett enormt stor men (vilket ni som känner mig kommer att förstå att jag understryker skarpt); 800 kronor kilot. Egentligen behöver jag inte säga något mer...men jag gör det iallafall. Jag menar, det mesta är ju ändå mer eller mindre oätligt (skal, hjärna, inälvor etc. även om man kan koka buljong på skalen) vilket gör att om man köper en hummer på ett kilo à 800 spänn, så kastar man i princip 600 spänn i soporna efter rensningen.
No comments:
Post a Comment