Wednesday 23 January 2008

Nästa stopp: Himmelriket

Vårt bostadshus utgör sista anhalten innan själen och kroppen sägs separeras (kroppen i jorden och själen, ja förhoppningsvis uppåt och långt därifrån, har man varit stygg kan det hända att själen gräver vidare ner till Hin Håle) för många. Detta är nämligen ett kombinerat ålderdomshem/hyreshuskomplex, varav de som bor i det senare ändå är över 70 år och därmed kan åtnjuta samma faciliteter som de som betalar betydligt mer (på äldreboendet) gör. Jag har kommit fram till att detta måste vara paradiset på jorden för dessa skröpliga människor, nämligen - allt de vill ha och behöver finns här. De behöver inte ge sig ut i hala loafers, kalla tunnstrumpor och kjol (hur klarar de egentligen sig ifrån urinvägsinfektioner så som de är klädda?! Ta på er byxor och långkalsonger, tanter!) och gud bevars slipper möta en massa främlingar och potentiella rånare.
Här finns nämligen inte mindre än 4 restauranger, 1 minilivs, 1 simbassäng (med vattengympa), en gympasal där det är Qui-Gong med Birgit "som vanligt" på torsdagar (enligt en lapp i hissen), en studio för drejning, en snickeriverkstad, Gullis Dam & Herrfrisör, en hud- och fotvårdssalong (de kan till och med få sina liktornar bortskrubbade genom att ta hissen ner!), en postbox och metro-box strax utanför entrén (där de kan posta de otaliga vykorten med tulpaner och hundar som finns att köpa i miniaffären till sina släktingar), ett "bokcafé" (tid för skvallerutbyte med andra ord) och kanske det viktigaste - ett hundratal andra pensionärer att frottera med. Justja, jag glömde ju - kyrkan. Detta komplex omsluter ett kapell som finns på innergården. Så, vad mer önskas? Angående det lite besvärliga med att göra sig av med diverse skräp så finns här bekvämt sopnedkast på varje våning - i snitt 2 meter utanför varje boendes dörr. Jag ska fota lite och vaska fram lite bilder också.
Våra grannar är riktigt rara allihopa - de vet dessutom vilka vi är (de har med andra ord jobbat bra på bokcaféet), att vi är från Lund och att vi nu bor i Carolinnes lägenhet. Det ska dock finnas en tant som bor i någon våning ovanför som har någon slags inbyggd skepticism mot "ungdomen" (Carolinne hade en fest i sin lägenhet, varpå tanten plingade på och meddelade att de "måste stänga av musiken!". Det är ju helt rimligt, nu var det bara så att de inte hade någon musik på).
Nå, nu ska vi inviga vårt badkar och badbomben jag fick av Lova i julklapp!

En liten parentes: Efter grundlig research på hitta.se letade jag upp det närmsta ICA Maxi i området. Efter besöket kan jag konstatera att jag aldrig varit inne i en sådan gigantisk ICA-affär, och vilket utbud! Bara skink-utbudet täckte en 10 meter lång hylla, och osten hade fått både en sån hylla och en fryslänga. Wow. Det slutade i bland annat 5 kilo nötfärs och 2 kilo kycklingfileér, det gäller att passa på!

No comments: