Tuesday 8 January 2008

Lund vs. Bergshamra

Flyttförberedelserna är i full gång, men jag möter ständigt hinder på vägen. På OKQ8 hade de inget cykelställ, på Avis hade de "tillfälligt stängt" (och förmodligen ingen dragkrok på någon av deras bilar enligt den centrala kundtjänsten) och till sist så finns det ingenstans att förpassa glödlampor. Nå, jag har funderat på vad flytten kommer att innebära i termer av för- och nackdelar.

Fördel Lund/Lunds nation
-100 Mbit bredband ("upp och ned") ingår i hyran, såväl som kabel-TV, el och ja, alles!
- 3 minuters cykelavstånd till gymet, skolan, "centrum" och mataffärerna
- Gemenskapen på korridoren (man slipper äta själv, finns alltid någon med något roligt upptåg på gång)
- Närheten till och hem från krogen; 40 meter till Playground och 6 våningar upp till Penthouse (och dessutom gratis inträde som kaviaren på ägget!)
- Studentlivet; bland annat innebär det att konkurrensen om Lunds 40 000 CSN-beroende, tunna plånböcker är stor och priserna därmed låga.
- Här händer det inte mycket i brottslig väg, förutom att det då och då görs inbrottsförsök av uteliggare som vill ha någon stans att sova (och samtidigt gärna komma åt Lunds Nations alkoholförråd...)


Fördel Bergshamra/Stockholm
- Lägre hyra (även om jag misstänker att totalkostnaden blir högre då ingenting ingår i den)
- En kyl och en frys! Hallelujah!
- 47 kvadratmeter att jämföra med 18,1 futtiga
- En betydligt större mängd vänner, bekanta och Pitebor håller till på dessa nordligare breddgrader
- En betydligt mindre mängd människor bräker på skånska
- Närheten till huvudstadens alla möjligheter! Museum, händelser, affärer och så vidare.
- I och med det finns en minimal, men ändock befintlig, chans att jag kan få se Skellefteå AIK spela (slutspel). (Förutsätter att de klarar sig över strecket, Djurgården slutar vid toppen av tabellen och väljer/lottas att möta Skellefteå. Hoppet lever!)

Tacka vet jag hitta.se, de har bilder på huset vi ska bo i (se ovan). Det ser fint ut och förstärks av information som att det i byggnaden finns pool, bastu, gym, frisör och någon slags livsmedelsaffär.

Nå, nu ska jag fortsätta surfa runt efter något bra bredbandserbjudande och så en digital-TV box och antenn till det. Sen ska jag göra en djupdykning i Världsbankens, Internationella valutafondens och WTO's fuffens och förehavanden.

No comments: